انتخاب پکیج شوفاژ دیواری

  • پارامترهای مهم در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری کدام اند؟
  • پکیج شوفاژ دیواری ایرانی یا خارجی بخریم؟
  • بهترین گزینه خرید برای پکیج شوفاژ دیواری کدام است؟
  • کدام نوع پکیج شوفاژ دیواری سازگاری بیشتری با ایران دارد؟
  • آیا خرید پکیج شوفاژ دیواری خارجی، ما را از تعمیر و نگهداری و نگرانی های آتی بی نیاز می کند؟
  • کدام یک از محصولات پکیج شوفاژ دیواری ایرانی بهترین اند؟
  • قیمت پکیج شوفاژ دیواری چه درجه اهمیتی دارد؟
  • آیا مهمتر از قیمت پکیج شوفاژ دیواری، پارامتر مهمتری نیز وجود دارد؟
پکیج شوفاژ دیواری
وحید یغمائی

نویسنده مقاله

وحید یغمائی

شامتیکی از تقویم

پیش نیاز مقاله

بدون پیش نیاز

پارامترهای مهم در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری:

۱- قیمت پکیج شوفاژ دیواری:

 یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین پارامترها در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری بدون شک قیمت آن می باشد. پر واضح است که پکیج های شوفاژ دیواری خارجی بعلت برند بودن، استفاده از قطعات مرغوب تر، هزینه دستمزد تولید بالاتر در خارج از کشور، هزینه های حمل و نقل و ترخیص و… دارای قیمت بالاتری نسبت به پکیج های داخلی دارند. توجه گردد که منظور ما از پکیج خارجی،  پکیج شوفاژ دیواری ساخت اروپا و یا حداقل ترکیه است و از نظر نویسنده، پکیج شوفاژ دیواری ایرانی بر پکیج ساخت چین ارجحیت خواهد داشت.

نکته مثبت در استفاده از پکیج شوفاژ دیواری خارجی، در صورتی که هزینه اولیه برای خریدار قابل قبول باشد، کیفیت بالاتر قطعات و همخوانی بیشتر قطعات و امکانات (function) های این پکیج ها می باشد. لطفا توجه گردد که منظور ما از امکانات نوع و یا نسل این پکیج ها (معمولی و یا چگالشی) نبوده و این مورد در محل خود بحث خواهد شد.

نکات منفی استفاده از پکیج های خارجی، کمیاب بودن و در دسترس نبودن خدمات مناسب در ایران، هزینه به مراتب بالاتر قطعات نسبت به موارد مشابه ایرانی (در پاره ای از موارد، قیمت برخی قطعات پکیج های شوفاژ دیواری خارجی، به اندازه قیمت کامل پکیج شوفاژ دیواری ایرانی می باشد)، خدمات پس از فروش زمان بر تر و ضعیف تر می باشد. لازم به ذکر است که خرید پکیج شوفاژ دیواری به منزله بی نیازی از خدمات پس از فروش و خراب نشدن آن ها نخواهد بود و چه پکیج شوفاژ دیواری ایرانی و چه خارجی، در صورت عدم نگهداری و تعمیرات مناسب، خرابی خواهند داشت که البته در هر دو مورد ایرانی و خارجی می توان به سادگی و با کمترین هزینه خرابی پکیج شوفاژ دیواری را در حد صفر کاهش داد.

برای بحث در مورد قیمت ابتدا باید مدل و ظرفیت دستگاه های یکسان با هم مقایسه شوند. بدین معنی که مثلا نمی توان دستگاه ایران رادیاتور مدل L24 را با دستگاه آریستون مدل Clas One 24 مقایسه نمود چرا که اولی از نوع غیرچگالشی و دومی چگالشی است. همچنین مدل کلاس آریستون از مدل های رده بالا (لاکچری) آریستون است و با مدل متوسط ایران رادیاتور قابل مقایسه نیست.

ولی مقایسه مدل بیتا 24 بوتان با مدل اکو (Eco24) می تواند مقایسه درستی باشد.

انتخاب پکیج بر اساس توان مالی کاملا قابل فهم است و هر فرد متناسب با بودجه خود می تواند از بین برندهای موجود بهترین انتخاب را داشته باشد.

مثالی از پکیج ایرانی:

پکیج شوفاژ دیواری بوتان مدل پرلا پرو
پکیج شوفاژ دیواری بوتان مدل پرلا پرو

مثالی از پکیج خارجی:

پکیج شوفاژ دیواری آریستون ایتالیا
پکیج شوفاژ دیواری آریستون ایتالیا

بعنوان جمع بندی این بخش، خارجی یا ایرانی بودن پکیج شوفاژ دیواری بر خلاف تصور عموم، مهمترین عامل در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری نبوده و در صورت عدم نیاز به امکانات (function) پکیج های شوفاژ دیواری به روز، این انتخاب در اولویت های بعدی قرار خواهد گرفت.

دو عامل مهم بر قیمت پکیج شوفاژ دیواری، برند سازنده (که نشانه سابقه کار و هزینه شرکت برای مطالعات ارتقای کیفی است) و قطعات بکار رفته در پکیج شوفاژ دیواری می باشد.

۲. تیپ (نوع و نسل) پکیج شوفاژ دیواری

همانطور که در مقاله مربوط به نسل های پکیج شوفاژ دیواری ذکر شده است، پکیج های شوفاژ دیواری در حال حاظر دارای چهار نسل می باشند که این نسل ها عبارتند از:

۱- پکیج تک مبدله:  که از نظر نویسنده متاسفانه در ایران تقریبا منسوخ شده اند.

۲- پکیج دو مبدله: که در ایران بسیار رونق داشته و متاسفانه مزیت این پکیج، رسوب بهداشتی کمتر در مقایسه با نسل اول ذکر شده است که اصلا صحیح نیست و دلیل شکل گیری نسل دوم تنها و تنها مطابقت پکیج شوفاژ دیواری با استاندارد EN13203-2  می باشد که این استاندارد در ایران تصویب نشده  و در دستور کار اداره استاندارد ایران، به عنوان استاندارد اجباری قرار نگرفته است.

۳- پکیج Semi-condensing یا نیمه کندانس که طبق نام گذاری شرکت محترم ایران رادیاتور با نام سه مبدله به ایران معرفی شده است:

منطق شکل گیری این پکیج شوفاژ دیواری، افزایش راندمان و بکارگیری توان حرارتی محصولات احتراق خروجی از پکیج شوفاژ دیواری می باشد.

4- پیج full-condensing یا تمام کندانس که هوای مورد نیاز بصورت پیش مخلوط به محفظه احتراق فرستاده می شود و برای آشنایی بیشتر توصیه می گردد مقاله ذکر شده در «نسل های پکی شوفاژ دیواری» را بصورت کامل مطالعه نمایید.

در زمان نگارش این مقاله، معمول ترین نوع پکیج شوفاژ دیواری که بالای 95% از فروش پکیج شوفاژ دیواری خانگی را پوشش می دهد نوع دوم یا همام پکیج دومبدله از نوع معمول (غیرچگالشی) می باشد.

توصیه نگارنده مقاله به کسانی که قصد داشتن سیستم گرمایش از کف به عنوان توضیع کننده حرارتی در محیط را دارند استفاده از پکیج تمام چگالشی (نوع چهارم) می باشد چرا که در این حالت حداکثر چگالش اتفاق می افتد و مصرف سوخت در این حالت بسیار کم خواهد شد.

نمونه اجرای سیستم گرمایش از کف
نمونه اجرای سیستم گرمایش از کف

بعنوان جمع بندی این بخش، پکیج چگالشی برای کسانی که دغدغه مصرف انرژی و کمک به محیط زیست دارند توصیه شده و کسانی که این دغدغه ها در اولویت آن ها نیست همان سیستم های معمول در بازار توصیه می گردد. در نظر داشته باشید که صرف چگالشی یا غیر چگالشی بودن محصول، نشان دهنده توان بالاتر آن دستگاه نیست. به نحوی که مثلا اگر متراژ محیط بالاتری داریم، پکیج های چگالشی گزینه مناسب تری باشند.

بدین معنی که توان خروجی پکیج 28 کیلووات معمول (غیر چگالشی) با دستگاه چگالشی 28 کیلووات کاملا یکسان خواهد بود و در حالتی که کیج چگالشی در سیستم گرمایش از کف استفاده شود مصرف گاز کمتری خواهد داشت ولی گرمایش خروجی هر دو یکسان خواهد بود.

پس در صورت تصمیم به خرید پکیج چگالشی خرید، حتما برندهای خارجی همانند آریستون و ایمرگس توصیه می گردد که از بین این دو برند باتوجه به فعال تر بودن نمایندگی ایمرگس و برنامه تولید در ایران نماینده آن (شرکت ایمرگس پاد) این برند بیشتر توصیه می گردد.

3. ظرفیت حرارتی مورد نیاز:

یکی از نکات مهم در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری، انتخاب بر اساسظرفیت حرارتی مورد نیاز است که در ایران بر اساس کیلووات(kW) و یا وات (W) و بر اساس توان ورودی، بیان می گردد.

بطور مثال وقتی می گوییم ظرفیت دستگاه 24000 است بدین معناست که توان ورودی (بر اساس ارزش حرارتی گاز شهری) دستگاه 24 کیلووات می باشد.

دو نکته را در نظر بگیرید:

1-توان خروجی دستگاه ها کمتر از این مقدار است (که به راندمان دستگاه بستگی دارد) و سازندگان در کاتالوگ خود توان خروجی را نیز بیان می کنند (مثلا21.4 کیلووات) و این توان خروجی توانی است که باید در نظر گرفته شود و نه توان ورودی دستگاه. (با توان اسمی یا نامی دستگاه نیز متفاوت است).

2- توان حرارتی مورد نیاز خود را به درستی در نظر بگیرید و این کار حتما می بایست با محاسبات دقیق مهندسی توسط مهندس تاسیسات انجام شود ولی از آنجایی که این کار زمان بر و هزینه بر است برای راحتی شما محاسبات سرانگشتی در لینک زیر آموزش داده شده است و می توانید با خرید فایل اکسل محاسبات، اینکار را با تقریب خوب و مناسب انجام دهید:

4. قطعات بکار رفته در پکیج شوفاژ دیواری:

برای بحث در این قسمت لازم به ذکر است که برخی از قطعات پکیج شوفاژ دیواری (بطور مثال شیر گاز) در اکثر برندهای خارجی و داخلی یکسان و از یک برند هستند. مثلا شیر گاز SIT747 در تمامی مدل های خارجی و داخلی بکار رفته است.

در مورد سایر قطعات، تمامی مدل های خارجی بیشتر توصیه می گردد ولی در بین برندهای داخلی، توصیه نگارنده این مقاله اول برند بوتان، سپس لورچ و در انتها ایران رادیاتور می باشد چرا که قطعات اروپایی بکار رفته در دو برند بوتان و لورچ از همگی رقبای داخلی بیشتر می باشد.

5. خدمات پس از فروش

یکی از نکات بسیار مهم در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری، در دسترس بودن خدمات پس از فروش شرکت ارائه دهنده پکیج می باشد.

مطمئنا دو برند بوتان و ایران رادیاتور به صورت کلیل خدمات پس از فروش بالاتر و راحت تری ارائه می دهند و سایر برندهای پکیج های داخلی و خارجی خدمات پس از فروش خیلی پایین تر و ضعیف تر از نظر دسترسی را ارائه می دهند.

پس قبل از خرید پکیج، حتما در دسترس بودن خدمات پس از فروش را در منطقه خود به دقت بررسی کنید تا خدای ناکرده در مواقع اضطراری، دچار مشکل نشوید.

این بدان معناست که ممکن است فروشنده سیستم به شما در دسترس بودن خدمات را تضمین کند ولی در نظر داشته باشید که ممکن است به خاطر خرابی مثلا قطعه ای همانند پمپ، باید چند روز منتظر ارسال قطعه از شرکت شوید و در این مدت به علت عدم کارکرد پکیج شوفاژ دیواری دچار مشکلاتی گرید.

بین دو شرکت بوتان و ایران رادیاتور، به طور مطلق نمی توان از نظر خدمات یکی از دو برند را معرفی نمود چون در برخی شهر ها، خدمات ایران رادیاتور قوی تر از بوتان بوده (همانند یزد) و در برخی شهرهای دیگر بوتان قدرت بالاتری دارد (همانند اصفهان).

توجه گردد که این مقایسه و توضیح در سال 1401 نگاشته شده و ممکن است شرکتی در سال های آتی با برنامه ریزی درست بتواند این معادله را بر هم زند.

6. در دسترس بودن قطعات

به طور قطع، قطعات داخلی پکیج شوفاژ دیواری ایران رادیاتور در دسترس تر از هر برند دیگری است و در فاصله کم نسبت به ایران رادیاتور، بوتان بهترین انتخاب خواهد بود.

در بین برندهای خارجی ایمرگس و سپس آریستون را می توان نام برد.

جمع بندی نکات ذکر شده:

به نظر نگارنده، ترتیب مهمترین پارامترها در انتخاب پکیج شوفاژ دیواری: 1-در دسترس بودن خدمات پس از فروش 2-کیفیت قطعات بکار رفته در پکیج 3- تیپ پکیج شوفاژ دواری می باشد.

برای راهنمایی بهتر و واضح تر، در صورتی که در شهر مرکز استان (بخصوص کلان شهرها) هستیم، انتخاب اول بنده، پکیج ایمرگس ایتالیا می باشد. در صورت تمایل به خرید پکیج ارزان تر، انتخاب بنده پکیج های بوتان (بخصوص مدل پرلا پرو) می باشد.

در صورتی که در شهرستان زندگی می کنید، انتخاب بنده حتما بین بوتان و ایران رادیاتور خواهد بود (در بین مدل های ایران رادیاتور سری L می تواند بهترین انتخاب باشد).

توجه داشته باشید که در صورتی که دارای فضاهای بزرگ هستید مثلا 300 متر، انتخاب شما بین پکیج ها محدود تر می شوند که اکثر برندها، اینچنین ظرفیت هایی را ندارند که توصیه نگارنده به شما انتخاب از بین برندهایی همانند ولف آلمان، ایمرگس ایتالیا و یا گیتی پسند (SGP) می باشد. (منظور ظریفیت های بالای 35 کیلووات می باشد.

آیا می توان کاری نمود که تضمینی، خرابی پکیج شوفاژ دیواری صفر باشد؟

در صورتی که قصد خرید پکیج هایی را دارید که جزء بهترین های دنیا هستند (مثل وایلانت یا ویزمن) و یا در حال حاظر پکیجی دارید که از نظر وجود قطعات یا ارائه خدمات نگران هستید، توصیه می شود با دو راهکار ساده خرابی پکیج شوفاژ دیواری خود را صفر نمایید:

اول و مهمترین، تزریق محلول محافظ مدار گرمایش G1

و دوم نصب فیلتر مغناطیسی مدار گرمایش در مسیر برگشت گرمایش.

توجه نمایید که محلول محافظ مهمتر از فیلتر مغناطیسی است و کارایی صد چندانی در محافظت از کل سیستم شما خواهد داشت.

توجه نمایید که هر محلول محافظی کیفیت کافی برای اینکار را نداشته و هر فیلتر مغناطیسی ای فیلتر مناسب برای محافظت از سیستم نمی باشد و مطمئنا توصیه نگارنده محصولات پیاکو خواهد بود.

نظرات کاربران:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط